skip to Main Content

Eiere og driftere av Gård Vestpolen er Åse Marie Lura og Leif Inge Lura.
Vi overtok driften av Gård Vestpolen i 1994 og de første 6 årene brukte vi tiden til å rehabilitere/bygge om gamle bygninger og sette opp nye driftsbygninger på gården.

Vi har begge fra barnsben av erfaring fra hestehold, vi har i over 40 år vært aktive innen travsporten og har vært oppdrettere av travhester under oppdretternavnet «Vestpol». Vi har nå avsluttet oppdrettervirksomheten og driver nå kun med utleie av stallplasser for privateide hester.

Vi har også vært eiere av Schäferhunder siden tidlig på 1980 tallet. Åse har i alle år vært aktiv utøver innen brukshundsporten, lydighet, rundering og sporsøk har vært hovedaktivitetene. Siden 2014 har hun vært mest opptatt av sporhundarbeid og er i dag i Norges eliten inne IGP-FH sporhund. Har mange års erfaring som instruktør innen lydighet og sporsøk med hund.
Er også oppdretter av schäferhunder (ikke storoppdretter), fra brukslinjer og er eier av kennelnavnet Vestpolen, har også levert noen hunder til redning,- forsvar-, og politi tjenester.

Leif Inge er den som i alle år har vært daglig leder for hundepensjonatet, han har et utrolig godt lag med hunder og er gårdens «handy-man» uten sidestykke. Han har sine to hunder, Gyda og Nora i helene dagen lang.

Åse og Frida
intro-1
Portvakten Gyda